Vielse

En vielse er en smuk begivenhed, og en dag som mange ser frem til. Det er helt specielt at stå der i kirken og sige ja til hinanden foran familie, venner og Gud.

Når I vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed. Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse.

I kan blive viet i vore kirker, hvis I bor i et af vore sogne, eller på anden måde har tilknytning til sognet. For at blive viet i folkekirken kræver det, at den ene af jer eller I begge er medlem.

Ved vielse i vore kirker retter man først henvendelse til kordegnen om tid og sted for vielsen på  tlf: 4030 0859

 

Det skal i gøre:

I skal fra 4 måneder før vielsen bestille en ægteskabserklæring på borger.dk

Når kommunen har behandlet denne bliver ægteskabserklæringen til en prøvelsesattest.

Prøvelsesattesten samt navne og adresser på to vidner skal mailes sikkert til kordegn Birgit Sofia Kjær via Send Sikkert

Vidnernes navne og adresser noteres i kirkebogen.

Ønskes der navneændring i forbindelse med vielsen, ansøges der om dette på borger.dk

Det er gratis at tage hinandens mellem- og efternavne

Ansøgning om navneændring ved vielse

 

Kirkelig velsignelse

Efter en borgerlig vielse kan I få en kirkelig velsignelse ved en præst i folkekirken. En af jer eller begge skal være medlem af folkekirken.

Kirkelig velsignelse af par, der allerede er viet, foregår i kirken ved en handling, som på mange punkter ligner kirkelig vielse.

Kontakt kordegnen på 4030 0859 for anmodning af en Velsignelse.

 

Praktisk information ved vielse i Brædstrup Kirke

  1. I Brædstrup Kirke er 41 bænke, på hver bænk kan sidde fem (eller seks) voksne.
  2. I 40 af bænkene kan der sættes lys eller blomster.
  3. Lys til bænkerækkerne kan købes for 20,- kr. pr stk., personalet sætter dem i stager med glas til at beskytte mod brandfare.
  4. Blomster til bænkene kan man selv sørge for, bestille ved gartneren eller hvis kirken skal stå for dem, bestilles de hos den lokale blomsterhandler og faktureres efterfølgende til brudeparret. Uanset hvad der vælges, kan buketterne afleveres 1 eller 2 dage før tid, og kirketjeneren vil sætte dem i bænkene umiddelbart før gæsternes ankomst. Ved brug af flere stilke skal disse være bundet/snøret fast sammen. Holderne blomsterne skal passe i er 1,5 cm i diameter og 7 cm dybt, der må ikke bruges vand i disse.
  5. Alterbuketter står kirken for, medmindre der er specielle ønsker, da påhviler omkostningen brudeparret. Brudeparret må også levere alterbuketter efter eget ønske.
  6. Brudeparret må pynte kirken op efter ønske for egen regning.
  7. Blomster og andet pynt, som man selv har leveret, må tages med efter endt handling.
  8. Af hensyn til det øvrige arbejde i kirken er det hensigtsmæssigt at forberede ekstra pynt som flytbart, da der kan forekomme handlinger lige før eller efter vielsen.
  9. Ris må kastes udenfor kirken - og det appelleres til, at brudeparret og gæsterne børster risene grundigt af, hvis der efterfølgende tages billeder inde i kirken.

 

I forhold til at pynte kirken bedes I ringe på tlf. 75 75 31 41 eller skrive til graverhuset1@gmail.com, for at lave aftale om hvordan og hvornår. Dialogen om pyntning i kirken ser vi helst afklaret senest 1 uge før vielsen, af hensyn til vores planlægning. Herunder vil vi sætte pris på at blive informeret om eventuel fotografering efter handlingen.

De bedste hilsner Brædstrup Kirkes kirketjenere.